Kraków. Wiosenne Kulinaria JEM JEM Zero Waste
Prowadzący podzielą się doświadczeniami związanymi z wprowadzaniem w życie metody zero waste, czyli stylu życia, który zakłada minimalizowanie ilości produkowanych odpadów. Opowiedzą, co to jest foodsharing i podpowiedzą, jakie smakołyki można wyczarować z kuchennych odpadków. To będzie prawdziwa kuchenna rewolucja! :)
Metodą małych kroków będzie można wprowadzić ważne zmiany w swoim życiu. Mniej śmieci, mniej toksycznych opakowań foliowych, zdrowsza planeta, więcej pieniędzy w portfelu, a do tego smacznie i zdrowo. #niekarmiekosza - po co wyrzucać liście kalarepy, które są dla źródłem drogocennych witamin? STOP. Zamiast kupować kolejne apteczne suplementy można skorzystać z tego, co daje natura. Zmniejszmy ilość generowanych śmieci. Dowiedzmy się, jak kupować, żeby nie doprowadzać do przeterminowania się produktów. I nie wyrzucajmy fusów po kawie. Są doskonałym składnikiem... No właśnie, czego? :) Tego wszystkiego i jeszcze więcej dowiecie się na Wiosennych Kulinariach JEM JEM już 22 kwietnia w Ośrodku Kultury Norwida.
Program wydarzenia:
11.00-12.00 Jadłodzielnia. O tym, co to jest i z czym to się je opowie Kasia Siudowska z Foodsharing Kraków
12.00-13.30 Spotkanie autorskie z Sylwią Majcher, autorką książki "Gotuję, nie marnuję. Kuchnia ZERO WASTE po polsku" + mini pokaz kulinarny
13.30-14.00 #niekarmiekosza - nasze pomysły na odpadki // burza mózgów
14.00-15.00 Woreczki spożywcze ZERO WASTE – zamieniamy jednorazówki na wielorazówki. Warsztaty szycia. // 6 miejsc, zapisy:
Szczegółowe informacje:
Dział Animacji i Promocji Kultury
Ośrodek Kultury im. C. K. Norwida
os. Górali 5, 31-959 Kraków
tel. 12 644 27 65, w. 18, animacja[at]okn.edu.pl
www.okn.edu.pl www.facebook.com/oknorwid
Data wydarzenia: 2018-04-22
Ośrodek Kultury im. C. K. Norwida
Adres:os. Górali 5, 31-959 Kraków, woj. małopolskie
Www:KOMENTARZE
Nie ma żadnych komentarzyRedakcja www.ngo.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy
Skomentuj